Kάποιες βασικές επισημάνσεις για τις τράπεζες

Οι τράπεζες μιλούν για επισφαλείς απαιτήσεις τους. Οταν έδιναν τα δάνεια γιατί δεν τα διασφάλιζαν;

Οι τράπεζες εισέπραξαν τα χρήματα που έδωσαν από 5 έως 50 φορές. Ακόμη πήραν ακίνητα στο 1/10 της πραγματικής τους αξίας και πουλώντας τα θησαύρισαν.

Μπορούν οι Τράπεζες να αποδείξουν ότι τα υπέρογκα κέρδη τους και τα υποκαταστήματα που καθημερινά εμφανίζονται σαν μανιτάρια προήλθαν από νόμιμες διαδικασίες και όχι από την άγρια και ανήθικη λεηλασία των πελατών τους;

Κάποτε, μου είχε πει ο αείμνηστος Θ. Καρατζάς, ότι οι επιχειρηματίες παίρνουν δάνεια για να καταστραφούν. Αυτά τα λόγια δεν θα ξεχαστούν ποτέ, γιατί λέγοντας μου αυτή την αλήθεια, έδειξε τα σχέδια και της μεθοδεύσεις των τραπεζών για τις περαιτέρω καταστροφικές κινήσεις τους.

Δανειολήπτης που πήρε νόμιμα δάνειο, δεν είναι «μπαταξής» όπως τον αποκάλεσαν Υπουργοί της προηγούμενης Κυβέρνησης, διότι πήρε δάνειο 10 εκατ.Δρχ βάζοντας εγγύηση την περιουσία του που ήταν 200 εκατ. Δρχ. Και δεν του έφτασε να το αποπληρώσει!!!

Μπαταξήδες είναι αυτοί που πήραν δάνεια με διάφορες μεθοδεύσεις με τις Τράπεζες και κάτω από το τραπέζι, με μίζες. Αυτούς να τους αναζητήσουν οι τράπεζες από τους επίορκους υπαλλήλους τους και από τα συνεργαζόμενα κυκλώματα των πλειστηριασμών που θησαύρισαν από τα ακίνητα των αθώων.

Ποιος πρέπει να φοβάται ποιον; Οι τράπεζες με τα πανωτόκια, τις τοκογλυφίες και την λεηλασία των δανειοληπτών ή οι δανειολήπτες που καταστράφηκαν και καταστρέφονται καθημερινά από την αναλγησία των τραπεζών. Η απάντηση είναι δική σας.

Σίγουρα έχουν πέσει στην αντίληψή σας οι χιλιάδες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος τραπεζών και επίορκων υπαλλήλων. Δεν υπάρχει Άρθρο του Αστικού Κώδικα και του Ποινικού, που να μην το έχουν παραβιάσει.

Ο λευκός Τειρεσίας γιατί έγινε; Μπορείτε κύριοι της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να μας πείτε, γιατί έγινε;

Συμφωνείτε με την πολιτική των Τραπεζών, που μέσα από παραπλανητικές διαφημίσεις και επιθετική πώληση μέσω του τηλεφώνου υπερχρεώνουν τα νοικοκυριά με δάνεια, τα οποία γνωρίζουν καλά ότι δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν;

Οι Τράπεζες στα πλαίσια της παραπάνω ύποπτης πολιτικής τους δεν διστάζουν να δώσουν δάνεια και κάρτες σε σπίτια με υπερήλικες και σε παιδιά. Αποτέλεσμα αυτού είναι να χαθούν –αντί πινακίου φακής- χιλιάδες περιουσίες.

Ποτέ ως Σύλλογος Δανειοληπτών δεν συστήσαμε σε κανέναν να μην πληρώσει αυτά που πήρε και τους νόμιμους τόκους. Στα γραφεία μας στους 178 Συλλόγους που έχουμε σε όλη την χώρα, έρχονται καθημερινά δανειολήπτες που οι Τράπεζες τους έχουν δώσει 45 έως και 60 κάρτες και δάνεια. Αυτό αν δεν λέγεται κατάντημα, τι άλλο να πω.

Ερωτώ : Οι αποφάσεις που εξέδωσαν τα Δικαστήρια εναντίον των Τραπεζών για υπεξαίρεση, τοκογλυφία, παράνομο πλουτισμό και πλαστογραφίες εις βάρος των δανειοληπτών, γιατί δεν γράφονται στα αρχεία της Τειρεσίας Α.Ε.;

Ερωτώ : Το ποσό που υποχρεούται μια Τράπεζα –σε περίπτωση χρεωκοπίας- να εξασφαλίσει στους καταθέτες της είναι εξεφτελιστικό! Βέβαια οι Τράπεζες με την ανάλγητη πολιτική της λεηλασίας που εφαρμόζουν δεν χρεωκοπούν. Μήπως όμως η Αρχή Προστασίας θα πρέπει να εξετάσει το θέμα; Μήπως θίγονται βασικά δικαιώματα των πολιτών;

Ζητάμε προστασία ως πολίτες από την Πολιτεία και την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων.

Θέλουμε τράπεζες χωρίς πανωτόκια και χωρίς τα ψιλά γράμματα και τα απατηλά τερτίπια που υπάρχουν σε όλες τις συμβάσεις. Απαιτούμε διαφάνεια !!!

Λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και δεν κρυβόμαστε διότι η αλήθεια είναιπροτέρημα. Πιστεύουμε ότι το έργο μας είναι λειτούργημα και σώνουμεσυνανθρώπους μας.

Ευχαριστώ,

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου και Ένωσης Δανειοληπτών
Θεόδωρος Θανόπουλος