20/3/09 – Ελλάς Ελλήνων Υπερχρεωμένων

Συνέντευξη στο TVXS:

Πόσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις οφειλές τους στην Τράπεζα αυτή τη στιγμή;

Στις Τράπεζες θα λέγαμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 2.5 εκατομμύρια συνανθρώπους μας που έχουν προβλήματα και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές που έχουν.

Τι τους οδηγεί σε αυτό το σημείο;

Τους οδήγησε η ανεργία, πρώτο και κύριο, δεύτερο ότι τα χρήματα δυστυχώς με διάφορα τερτίπια και διάφορους τρόπους, οι Τράπεζες τα έχουν μαζέψει στα σεντούκια τους και ο κόσμος δεν έχει να κινηθεί. Οι επιχειρήσεις δεν έχουν χρήματα, η μια κλείνει μετά την άλλη, διότι η συμπεριφορά, εδώ όλη η οικονομία στενάζει από τις Τράπεζες. Με τον τρόπο που δουλέψανε όλα αυτά τα χρόνια και την ασυδοσία που είχαν έχουν μαζέψει το χρήμα και δυστυχώς έχουμε στην χώρα μας ισχυρές Τράπεζες και αδύναμη οικονομία.

Στην Ιαπωνία όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, ότι εκεί έχουν αδύναμες Τράπεζες και ισχυρή οικονομία, διότι τα χρήματα δεν είναι στα σεντούκια των Τραπεζών, είναι στις επιχειρήσεις και στους ιδιώτες.

Και όλες αυτές οι διαφημίσεις για τις Τράπεζες; Με τα χαμηλά επιτόκια και τις διευκολύνσεις;

Εγώ δεν θα τις έλεγα διαφημίσεις. Είναι το κατάντημα των Τραπεζών αυτό, δηλαδή οι Τράπεζες αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει σε ένα σημείο να εκλιπαρούν για να μαζέψουν πελάτες και το κάνουν αυτό μόνο και μόνο, διαλύσανε όλες τις επιχειρήσεις, κλείσανε τα πάντα και τώρα θέλουν να διαλύσουν και τα νοικοκυριά. Είναι οργανωμένο σχέδιο, είναι οργανωμένη η δουλειά αυτή, δεν είναι τυχαία. Έχουν ασχοληθεί πάρα πολύ με αυτό τον τρόπο να αφανίσουν όλα τα νοικοκυριά.

Αυτές οι διαφημίσεις είναι παραπλανητικές; Παρασύρουν τον κόσμο;

Οι διαφημίσεις των Τραπεζών είναι όλες παραπλανητικές διότι οι Τράπεζες, όπως σας είπα, έχουν χάσει την αξιοπιστία τους όλα αυτά τα χρόνια με τα πανωτόκια, με τις υπερχρεώσεις, με τα χίλια δύο δεινά που επέφεραν στην ελληνική οικονομία και στους δανειολήπτες για αυτό κανένας πλέον δεν παίρνει μεγάλα δάνεια από ελληνικές τράπεζες και οι τράπεζες δεν ξέρουν τι να κάνουν τα λεφτά και άρχισαν με διάφορους τρόπους να εκλιπαρούν για να προσελκύσουν καινούρια θύματα. Γιατί εδώ κάθε δανειολήπτης είναι θύμα της Τράπεζας διότι η Τράπεζα εδώ δουλεύει σύννομα, οι Τράπεζες έχουν πολλούς καταχρηστικούς όρους μέσα που σε περίπτωση κάποιος άνθρωπος πάρει ένα δάνειο και δεν μπορέσει να πληρώσει έστω και μια δόση υπάρχει όρος μέσα στην σύμβαση, οπωσδήποτε δεν είναι σύννομος, που λέει το εξής, ότι η Τράπεζα μπορεί να του κλείσει τον λογαριασμό και να του απαιτήσει ολόκληρο το δάνειο.

Κοιτάξτε να δείτε την μεγάλη αδικία και τι συμβαίνει στη χώρα μας, που είναι πρωτοφανές αυτό το πράγμα, διότι σε κανένα μέρος του κόσμου όταν πάθει κάποιος μια ζημιά δεν τον πατάνε στο κεφάλι. Εδώ συμβαίνει αυτό ακριβώς. Σε όποιο κράτος πάμε και πάθει κάποιος μια ζημιά και δεν μπορέσει να αποπληρώσει το δάνειό του, τού δίνουν την ευκαιρία μια και δύο φορές, ενώ εδώ τον βάζουν στην υπερημερία και αντί να τον βοηθήσουν του λένε πλήρωσέ μας όλο το δάνειο πίσω και του λένε σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ειδικά αν έχεις καλό ακίνητο, το έχουν φωτογραφίσει και ξέρουν ότι μπορούν να το πουλήσουν αμέσως τους κάνουν εκβιασμό και παίρνουν τις περιουσίες τους. Με αυτό τον ελεεινό τρόπο οι Τράπεζες παίρνουν περιουσίες και έχουν ξεσπιτώσει πάρα πολλές χιλιάδες συνανθρώπων μας.

Στην Ευρώπη δηλαδή δίνουν περισσότερα περιθώρια;

Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν οι καταχρηστικοί αυτοί όροι. Πρώτα-πρώτα γιατί ποτέ στην Ευρώπη δεν φτάνει στο σημείο η Τράπεζα να πάρει το ακίνητο κάποιου. Το μόνο που μπορεί να του κάνει, η μόνη ποινή που έχει ένας δανειολήπτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι, σε περίπτωση που δεν πληρώσει, τότε του κλείνουν όλες οι πόρτες, δεν μπορεί να κάνει ποτέ καμία συναλλαγή εάν δεν εξοφλήσει πρώτα το δάνειό του. Και πως όμως θα το εξοφλήσει, αν ήταν στην Ελλάδα θα είχε φτάσει από 1 εκατόμμυριο 800 ενώ εκεί το 1εκατομμύριο θα είχε γίνει 1.1 και θα σταματήσει. Έχει σημασία, σταματάει η τοκοφορία. Εδώ συμβαίνει ότι χειρότερο μπορείτε να σκεφτείτε.

Αυτή τη στιγμή πόσα ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί κάθε μήνα;

Πρώτα-πρώτα να πούμε ότι τα προγράμματα είναι πάνω από 20.000 προγράμματα πλειστηριασμούς που βγαίνουν σε όλη την Ελλάδα κάθε μήνα.

Πάνω από 20.000 πλειστηριασμοί κάθε μήνα;

Προγράμματα παρακαλώ, όχι πλειστηριασμοί. Ο πλειστηριασμός για να γίνει πρέπει να φτάσει στον χώρο του πλειστηριασμού και να διεξαχθεί ο πλειστηριασμός. Δεν γίνονται όλα. Ένα 2 με 5% από τα προγράμματα που βγαίνουν αυτά καταλήγουν στον πλειστηριασμό.

Δηλαδή τα προγράμματα είναι οι διαταγές, οι αποφάσεις που βγάζει η Τράπεζα για να προχωρήσει σε πλειστηριασμό το ακίνητο;

Όχι να προχωρήσει. Το πρόγραμμα αυτό έχει καθορίσει ήδη, έχει δρομολογήσει τον πλειστηριασμό. Αλλά κάνουν διάφορους εκβιασμούς οι Τράπεζες, εισπράττουν ορισμένα λεφτά, τον αναβάλουν προς στιγμή, μετά από δύο μήνες πάλι, μετά από τρεις μήνες πάλι και κατ’ αυτό τον τρόπο έχουν καταστρέψει όλους τους ανθρώπους που ήρθαν σε κάποια δύσκολη στιγμή, στην δύσκολη θέση να μην μπορούν να εξοφλήσουν.

Κοιτάξτε, πάνω από 1500 πλειστηριασμοί βγαίνουν κάθε βδομάδα. Δηλαδή περίπου το μήνα 6000 πλειστηριασμοί διεξάγονται. Προγράμματα όμως βγαίνουν πάρα πολλά περισσότερα. Βγαίνουν σε όλη την Ελλάδα 20.000 προγράμματα. Άλλο αν υλοποιούνται ή δεν υλοποιούνται, αυτό έχει σημασία.

Και ακίνητα; Έχετε εικόνα πόσα ακίνητα τελικά βγαίνουν σε πλειστηριασμό κάθε μήνα;

Σας είπα, γύρω στις 5000 με 6000 ακίνητα το μήνα πανελλαδικά βγαίνουν στο σφυρί.

Η Ένωσή σας τι κάνει κάθε φορά; Όταν έρχεται εδώ ένα μέλος σας και σας λέει ότι έχω αυτό το δάνειο και θα βγει σε πλειστηριασμό το ακίνητό μου.

Επειδή έχω ασχοληθεί 8,5 χρόνια, έχω εισχωρήσει στις Τράπεζες τόσο βαθιά που δύσκολα εμένα τώρα που έχω πολλά στοιχεία εναντίον τους για τις ατασθαλίες που έχουν κάνει να μου αρνηθούν και να μου πουν ότι ο πλειστηριασμός θα προχωρήσει. Δεν θα προχωρήσει. Κάνουμε αγώνα, δίνουμε αγώνα και γλιτώνουμε πάρα πολλές χιλιάδες ανθρώπους από τον πλειστηριασμό.

Εξηγήστε μας λίγο πως δουλεύει το κύκλωμα με τα «κοράκια», κάθε φορά που γίνεται ένας πλειστηριασμός.

Τα κοράκια δεν είναι μια απλή υπόθεση. Τα κοράκια αρχίζουν από τις Τράπεζες, από ορισμένους ανεγκέφαλους των Τραπεζών, έχουν συνεργαστεί με ορισμένες εταιρίες, οι εταιρίες αυτές δεν μπορούν να είναι σαρανταποδαρούσες και να πηγαίνουν σε όλα τα ακίνητα μιας Τράπεζας. Σχήμα λόγου τώρα, της ΠΙΣΤΕΩΣ τα χτυπάει ένας, της EUROBANK, της ΕΘΝΙΚΗΣ, της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, τα λέμε όλα για να μην παρεξηγηθούμε. Εκεί υπάρχει κάτι ενδιαφέρον, δεν είναι αθώοι αυτοί που βγάζουν συνέχεια προγράμματα. Κάπου το πάνε, από κάπου τα παίρνουν. Αυτό τουλάχιστον είναι αποδεδειγμένο γιατί με το παραμικρό, για 600 ευρώ μπορεί να βγάλει πρόγραμμα πλειστηριασμού. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά αυτή. Αν δεν είχε συμφέροντα θα το έβγαζε;

Ξέρετε τι σημαίνει για 600 ευρώ να βγάζουν πρόγραμμα πλειστηριασμού και το πρόγραμμα πλειστηριασμού μαζί με την διαταγή πληρωμής να κάνει 2000; Αντί να τον διευκολύνουν τον άνθρωπο, να του πούνε πλήρωσε 50 με 100 ευρώ τον μήνα, αμέσως τα 600 τα κάνουν 2600. Έτσι τον φέρνουν σε δύσκολη θέση τον καθένα, πληρώνει, κάνει μια ρύθμιση για δύο τρεις μήνες να πληρώνει κάθε μήνα, πληρώνει κάθε μήνα αλλά τον δεύτερο μήνα του φέρνουν και άλλο πρόγραμμα. Του χρεώνουν άλλα 1000 ευρώ. Δηλαδή είναι ένα αισχρό, ένα πολύ άσχημο σύστημα που έχουν οι Τράπεζες και για μένα φταίνε περισσότερο αυτοί που τους έδωσαν το δικαίωμα να το κάνουν. Γιατί εδώ έχουν κάνει και κυκλώματα και εισπρακτικές εταιρίες. Οι εισπρακτικές εταιρίες είναι παράνομες, δεν έχουν δικαίωμα να έχουν τα προσωπικά μας δεδομένα και όλοι αυτοί, έχουμε ήδη ετοιμάσει αγωγές και μηνύσεις εναντίον τους γιατί δεν μπορεί ο κάθε ένας να πουλάει και να επεξεργάζεται του καθενός τα στοιχεία.

Οι εισπρακτικές εταιρίες είναι ότι χειρότερο υπάρχει, αυτές οι εταιρίες κάνανε μεγάλη ζημιά στην ελληνική οικονομία, έβαλαν στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, έβαλαν χιλιάδες διαταγές πληρωμής και προγράμματα πλειστηριασμού, υπερχρέωσαν τα νοικοκυριά και τους δανειολήπτες και δυσφήμισαν τις Τράπεζες. Υπάρχουν μεγάλες Τράπεζες με ένα γκάλοπ που κάναμε που δυστυχώς είναι στον πάτο, δηλαδή δεν θέλει κανένας να μπει μέσα και ό,τι διαφήμιση και να κάνουν σε πολύ μικρό διάστημα θα δείτε ότι οι Τράπεζες αυτές θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Δυστυχώς οι Τράπεζες αυτές ξεκίνησαν την δεκαετία του ’90 και σήμερα από 10 και 20 καταστήματα που είχαν σήμερα έχουν 400 και 600. Δηλαδή αυτά που τα βρήκαν; Από τα λεφτά που κλέψανε από εμάς, να σας το πω ξεκάθαρα. Αυτά τα ποσά δεν βγαίνουν εύκολα. Γεμίσανε οι Τράπεζες, γίνανε περισσότερες από τα περίπτερα. Όπου και να πάμε βλέπουμε Τράπεζες. Περνάω σε ένα δρόμο, τυχαίως σας λέω, στην Παλλήνη. Σε μια απόσταση που διανύουμε 1000 μέτρα έχει 11 Τράπεζες και είχε μόνο μια, την ΕΘΝΙΚΗ. Καμία άλλη. Και τώρα είναι 11. Καταλαβαίνετε τι γίνεται. Να πάρουμε την Πάτρα, στην οδό Ρήγα Φεραίου. Η Ρήγα Φεραίου έχει 14 Τράπεζες. Η μια πίσω από την άλλη. Καταλαβαίνετε τι γίνεται.
Εσείς είχατε κάνει μια έρευνα για τον αριθμό των καταστημάτων που έχουν σήμερα οι Τράπεζες σε σχέση με μια δεκαετία πριν.

Τα καταστήματα σήμερα ξεπερνάνε τις 2800 και αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι 3000 καταστήματα, παντού. Και το ’90 δεν ήταν ούτε 150. Καταλαβαίνετε την κερδοφορία, καταλαβαίνετε την ληστεία που έχουμε υποστεί.

Θα μου πείτε για κάποια, πόσα είχε για παράδειγμα η ΠΕΙΡΑΙΩΣ;

Δεν μπορώ να το πω αυτό, αλλά δεν είναι και κρυφό. Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ, μια και πιάσατε την ΠΕΙΡΑΙΩΣ, είχε 10 καταστήματα το 1993 και σήμερα έχει 430.

Η ΠΙΣΤΕΩΣ;

Δεν τα θυμάμαι όλα.

Πάντως ο συνολικός αριθμός που μας είπατε…

Πλησιάζει τις 3000.

Υψηλόβαθμα στελέχη Τραπεζών υποστηρίζουν ότι πριν προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων, οφειλετών, εξαντλούν κάθε περιθώριο συμβιβασμού. Τι απαντάτε σε αυτό;

Υψηλόβαθμα στελέχη των Τραπεζών προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάνουν ότι μπορούν για να μην βγάζουν προγράμματα πλειστηριασμού. Εγώ το αντιστρέφω αυτό και λέω το εξής, κάνουν ότι μπορούν για να βγάλουν προγράμματα πλειστηριασμού. Και αυτό δεν μπορώ εγώ να το διανοηθώ και να το πιστέψω διότι όταν βλέπω εγώ ξενοδοχείο το οποίο είναι αξίας 3δις εκατ. να το έχουν κάνει πασαρέλα, το έχουν φωτογραφίσει, έχουν βρει τον αγοραστή πριν βγει στον πλειστηριασμό. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Στην Ρόδο μια Τράπεζα για 14.000 ευρώ βγάζει πρόγραμμα πλειστηριασμού να πάρει δύο ακίνητα, το ένα είναι αξίας 207.500 ευρώ και το άλλο είναι 530.000 ευρώ, δηλαδή 750.000 ευρώ περίπου παίρνουν περιουσία για 14.000. Αν είναι δυνατόν. Υπόλοιπο σήμερα έχει, η απαίτηση είναι 14.000 και το ποσό που πάνε να εισπράξουν οι Τράπεζες είναι 750.000 ευρώ και αυτό το ποσό είναι γιατί έχουν κάνει το πρόγραμμα, βγάλανε το 50% της πραγματικής αξίας, που σημαίνει 1,5εκατομμύρια ευρώ παίρνουν για τις 14.000.

Έχουμε ένα άλλο, ένα εργοστάσιο στην Κρήτη, σε ένα εργαστήριο που έβγαζε αγροτικά μηχανήματα. Ο άνθρωπος αυτός είχε ένα ακίνητο 250 εκατομμύρια, του το πήρανε γιατί αρρώστησε και έπαθε μια ζημιά και δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει τότε, προ 8ετίας έχει γίνει αυτό το πράγμα, του το πήρανε για 16εκατ., όλο αυτό το ακίνητο, αλλά μέσα όμως στο ακίνητο υπήρχαν ακόμη 160εκατ. μηχανήματα. Ήταν πάρα πολλά βαριά μηχανήματα για να μπορέσουν να διαμορφώσουν τις λαμαρίνες έτσι, να γίνει το κάθε μηχάνημα.

Ο άνθρωπος αυτός δυστυχώς σήμερα βρίσκεται στον δρόμο εξαιτίας αυτών των αρπακτικών και τα αρπακτικά αυτά, εδώ θα το πούμε, είναι η ΕΤΒΑ. Η ΕΤΒΑ έχει κάνει όλα αυτά τα πράγματα, για την οποία θα πληρώσει ακριβά. Και θέλω να έχω αντιρρήσεις, εγώ το θέλω αυτό. Για αυτό τους ονοματίζω, μόνο την ΕΤΒΑ η οποία έχει κάνει πάρα πολλά και έχω πολλά στοιχεία εναντίον τους. Δεν μπορεί να παίρνουν τις περιουσίες του κόσμου, να στέλνουν ένα… και να λέει, ελάτε να ρυθμίσετε την οφειλή σας, είναι 800εκατ. και μετά από 15 μέρες στέλνουν άλλο χαρτί και λέει ότι είναι 1.230.000.000. Πάει ο άνθρωπος πίσω, παίρνει τηλέφωνο και σου λέει τόσα λεφτά δεν μπορώ να τα πληρώσω. Του στέλνουν καινούριο χαρτί, τα οποία τα έχω τα στοιχεία αυτά ότι χρωστάει 3,5δις. Δηλαδή μέσα σε 8 μήνες από 830 έφτασε 3,5δις. Και μετά τον καλέσανε, έκανε τις ανάλογες κινήσεις ο άνθρωπος αυτός και από 3,5δις του ζητάγανε 800. Πως γίνεται αυτό; Ασανσέρ είναι; Πως πηγαίνει;

Είναι φοβερές οι καταστάσεις που έχουμε αντιμετωπίσει εδώ μέσα, έχουμε τόσα στοιχεία και τόσες αποφάσεις δικαστικές εδώ μέσα που οι Τράπεζες για εμένα, πάρα πολλοί τραπεζοϋπάλληλοι πρέπει να ντρέπονται. Είναι κατάπτυστοι. Είναι ντροπή να βγάζουν τέτοιες περιουσίες.

Άλλο ακίνητο στην Άρτα, αξίας 1δις το πήρανε με 200εκατομμύρια για να το δώσουν στην κυρία Τόμπρα να κάνει χυμούς. Όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι καλά, δεν αντλούν καλή στάση των Τραπεζών όλα αυτά τα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια οι Τράπεζες κοιτάζανε πόσα θα αρπάξουν και πως θα καταστρέψουν τον κόσμο και πως θα ελέγχουν την οικονομία. Θέλουν οπωσδήποτε να εφαρμόσουν αυτό που κάποτε είχε πει ο Κίσινγκερ, να χτυπήσουν την άνοδο της ελληνικής οικονομίας, την ραγδαία άνοδο που είχαμε τότε εμείς, εμείς δεν βρήκαμε τίποτα οι παλιότεροι, αρχίσανε κάνανε βιοτεχνίες, βιομηχανίες κλπ, οι οποίες τώρα κλείσανε και δεν λειτουργεί τίποτα. Και σου λέει εάν αυτοί οι άνθρωποι προχωράνε με αυτό το ρυθμό δεν θα μπορούμε να τους ελέγξουμε μετά και για αυτό κάνανε και τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, κάνανε αυτή την βρώμικη εταιρία η οποία έχει καταστρέψει την ελληνική οικονομία, αλλά πιστεύω ότι ο Νόμος 2472 είναι σαφέστατος και θα πάνε φυλακή. Όλοι θα πάνε φυλακή και θα πληρώσουν και μεγάλες αποζημιώσεις. Αυτά λέει ο Νόμος, εγώ πάω με βάση το Νόμο.

Δεν μπορεί κανένας απολύτως να με επεξεργάζεται, να συλλέγει και να πουλάει τα προσωπικά μας δεδομένα. Και σας λέω κάτι. Που τα βρήκαν 550.000 με ένα γκάλοπ που είχε γίνει και έχει δημοσιευτεί και δεν έχει διαψευστεί προ 3ετίας, 550.000 άνθρωποι να επεξεργάζονται τα προσωπικά μας δεδομένα; Που τα βρήκαν; Τα πουλήσανε αυτοί, τα νοικιάσανε. Εδώ ξέρω ότι υπήρχαν εταιρίες οι οποίες λέγανε για να σου δίνουμε πληροφορίες θα μας δίνεις τόσα κάθε μήνα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι για μένα πρέπει να πληρώσουν.

Πείτε μου λίγο, ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ τι είναι;

Τίποτα, είναι μια εταιρία η οποία ντρόπιασε το όνομα του μάντη. Ο Τειρεσίας δεν ήταν ποτέ ρουφιάνος. Τώρα αυτό είναι μια εταιρία τέτοια. Λειτουργεί παράνομα. Συλλέγει τα προσωπικά μας δεδομένα και τα επεξεργάζεται όπως θέλει. Βάζει ποινές. Έχετε δει εσείς το Σύνταγμα να λέει ότι ιδιώτες μπορούν να θεσπίζουν ποινές; Εκεί με ποιο δικαίωμα να σε βγάλουν από την αγορά 5 χρόνια, 10 χρόνια, ισόβια. Τι είναι αυτοί; Πέντε άνθρωποι οι οποίοι για μένα είναι άχρηστοι στην κοινωνία. Αυτούς πρέπει να τους κρεμάσουν στην Ομόνοια. Και αυτό αν θέλετε να μην το κόψετε, να το βγάλετε, να το δει ο κόσμος. Ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί. Εδώ πρέπει να γίνει ξεσηκωμός. Δεν μπορεί 6,5εκατ. συνανθρώπους μας να μας έχουν δέσμιους αυτοί οι απατεώνες. Αυτό είναι απάτη που κάνανε, μας ξεγελάσανε, μας πήρανε τα στοιχεία χωρίς να έχουν την συγκατάθεσή μας.

Είναι ξεκάθαρος ο Νόμος, λέει ότι για να επεξεργαστεί τα στοιχεία πρέπει να έχει έγγραφη συγκατάθεσή μας, που δεν είχε ποτέ και τώρα λέει, φέρε μου δικαιολογητικά. Εγώ θα σου φέρω δικαιολογητικά; Γιατί; Για να σε νομιμοποιήσω; Και ποιος σου είπε να με γράψεις; Με ποιο δικαίωμα; Εγώ δεν είχα καμία γνώμη, καμία ειδοποίηση ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο να κρατήσω τα παραστατικά. Εμένα μου συνέβη το εξής. Είχα επιταγές τις οποίες δεν μπόρεσα να πληρώσω στην ώρα τους, τις πλήρωσα, μου κάνανε αγωγή γιατί τότε ήταν μήνυση, γιατί πηγαίναμε αυτεπάγγελτα κατηγορούμενοι. Πηγαίναμε στην μήνυση με το αυτεπάγγελτο, πηγαίναμε το σώμα της επιταγής, το παρουσιάζαμε και έλεγε αθώος. Εκείνη την ώρα που έλεγε αθώος το σκίζαμε, να το κάνουμε τι; Τώρα αυτοί επειδή μας είχαν κρατήσει τα στοιχεία λένε, φέρε μας τις επιταγές, φέρε μας τα δικαιολογητικά. Δεν τα έχουμε τα δικαιολογητικά και γιατί να τα φέρουμε;

Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ σας τα λέει αυτά;

Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ. Και κάτι άλλα ακόμη, πιο γελοία. Κάποιος πάει και του πάει μια σημείωση, μια απόδειξη ότι ορίστε, με έχετε φακελώσει, μου έχετε καταγράψει τα στοιχεία μου ότι στην Τράπεζα τάδε είχα μια οφειλή. Ορίστε, την εξόφλησα την οφειλή, δεν υπάρχει καμία απαίτηση της τράπεζας. Τι γίνεται. Βάζει ένα «Ε» μπροστά, δεν τον διαγράφει και πάει στον άλλο τον ανεγκέφαλο μετά να κάνει μια δουλειά και λέει, κάποτε είχες οικονομική αδυναμία, δεν μπορούμε να σου δώσουμε λεφτά ή δεν μπορείς να κάνεις συναλλαγή, δεν μπορείς να πάρεις εμπόρευμα. Πήγαινε σε ένα ηλεκτρομάγαζο, μπορεί να πάρει ένας ένα ηλεκτρικό ψυγείο ή κάτι, μια συσκευή, αν τον έχουν περάσει στα βρώμικα κιτάπια τους αυτοί; Δεν μπορεί. Για αυτό και την αγορά καταστρέψανε και οι Τράπεζες οι ίδιες θα έρθει η ώρα που θα καταστραφούν και αυτές. Όλα εδώ πληρώνονται. Ήδη αρχίσανε.

Θέλω να μου εξηγήσετε πολύ συνοπτικά ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ πώς λειτουργεί.

Την ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ την ίδρυσαν 17 Τράπεζες. Μαζέψανε μετοχικό κεφάλαιο 200εκατ. και συστήσανε αυτή την εταιρία. Η εταιρία αυτή επειδή έχω το καταστατικό της το αρχικό ιδρύθηκε για να εκπονεί προγράμματα για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Αυτό λέει ο σκοπός στο καταστατικό μέσα. Δυστυχώς αυτοί το μετατρέψανε και αντί να εκπονούν προγράμματα φακελώνουν όλους τους Έλληνες πολίτες.

Αυτούς που έχουν οφειλές στην Τράπεζα;

Κοιτάξτε, εδώ δεν είναι αυτοί που έχουν οφειλές, δυστυχώς συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο και πολύ παράλογο. Ότι αν εγώ έχω κάποια οφειλή, εντάξει, με γράψανε εμένα γιατί έχω οφειλή. Το παιδί μου τι χρωστάει; Εδώ περνάνε και τις οικογένειες ολόκληρες. Δεν του δίνουν δάνειο, όχι δάνειο, δεν μπορεί να πάρει την επιχορήγηση γιατί ο παππούς του είχε δυσμενή. Υποτίθεται με αυτές τις απάτες που έχουν κάνει αυτοί, τον είχαν περάσει μέσα στα αρχεία τους.

Ως οφειλέτη;

Ως οφειλέτη και δεν δίνανε του εγγονού την επιδότηση. Επιδότηση λαδιού, στις αγροτικές κυρίως, εκεί δίνονται οι μεγάλες επιδοτήσεις, δίνονται στους αγρότες. Ακούμε τώρα ότι οι αγρότες παίρνουν δάνεια. Παίρνουν δάνεια ποιοι. Αυτοί που οι πατεράδες τους δεν χρωστάνε και οι πατεράδες τους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Έχουμε χάσει πάρα πολλά δισεκατομμύρια από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ διότι δεν απορροφούνται τα κονδύλια και φεύγουν έξω και για αυτό είναι ένας λόγος ακόμη που πρέπει να πληρώσουν αυτοί οι άνθρωποι πολύ ακριβά. Γιατί έρχεται βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία την επιστρέφουμε γιατί είμαστε ανάξιοι και δεν είμαστε ικανοί εμείς να την πάρουμε. Επειδή το θέλουν πέντε ανεγκέφαλοι τραπεζοϋπάλληλοι.

Ε, όχι, η Ελλάδα δεν είναι τραπεζοϋπάλληλοι. Δεν μπορεί μια χούφτα ανθρώπους όπου οι περισσότεροι είναι επίορκοι να διοικούν την Ελλάδα και να παίζουν ολόκληρο τον ελληνικό λαό στα χέρια τους. Δεν είναι δυνατόν. Βρήκαν ασυδοσία και κάνανε ότι θέλανε, οι Κυβερνήσεις οι προηγούμενες κοιτάζανε με κάθε τρόπο να στηρίξουν τις Τράπεζες να κλέψουν περισσότερα, γιατί φαίνεται είχαν συμφέροντα και αυτοί. Τι μπορώ να πω. Δεν μπορούσαν να πάρουν θέση; Εγώ είχα πάει τέσσερις τροπολογίες στην Βουλή και δεν ψήφισε καμία το ΠΑΣΟΚ. Και ότι τροπολογίες ψηφιστήκανε ήταν εναντίον μας και ήταν υπέρ των Τραπεζών. Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά. Καλά έκανε ο ελληνικός λαός που τους έστειλε εκεί που τους έστειλε και να μην ξαναγυρίσουν ποτέ.

Είπατε πριν ότι δίνουν την λεγόμενη μαύρη λίστα. Πείτε μου για αυτό.

Κοιτάξτε, η μαύρη λίστα αυτή δεν δουλεύει σωστά. Ας πούμε ότι τα γράψανε, τι κάνουν; Τα πουλάνε τα προσωπικά μας στοιχεία. Τα έχουν δώσει ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση πώς τα έχουν δώσει;

Τα έχουν πουλήσει αυτοί, τα έχουν στείλει παντού. Όπου και να πας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε δακτυλοδειχτούμενοι. Και μάλιστα είχε έρθει προ τριών ετών μια επιστολή, ήρθε στο γραφείο το δικό μας, την οποία την δημοσιεύσαμε στο EXPRESS τότε που έλεγε ότι οι εταίροι μας δεν ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην χώρα μας διότι είμαστε σαν λαός κακόπιστοι και πολύ περισσότερο το Ελληνικό Δημόσιο. Και δυστυχώς τότε δεν έγινε καμία διαμαρτυρία, καμία διάψευση. Το αποδεχθήκαμε, είμαστε έτσι.

Αυτή την επιστολή την έχετε;

Πρέπει να το ψάξω, δεν ξέρω. Είναι πάρα πολύ μεγάλο το αρχείο και δεν ξέρω τώρα αν μπορέσω να την βρω, θα προσπαθήσω να την βρω.

Τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα και τα μαγαζιά;

Πάνε εταιρίες και πουλάνε τα προσωπικά δεδομένα μας.

Εταιρίες ή ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ;

Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ και πάνε εταιρίες στις οποίες τα πουλάνε. Δεν μπορεί τώρα ο ΚΟΤΣΟΒΟΛΟΣ να έχει τα προσωπικά μου δεδομένα και να λέει ότι καθυστέρησες μια δόση στην Τράπεζα. Ούτε το ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑΙ, ούτε ο ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ, διάφορες εταιρίες μεγάλες. Σχήμα λόγου είπαμε αυτές τις εταιρίες. Τα έχουμε τα στοιχεία. Και χωρίς να πούμε σχήμα λόγου υπάρχουν. Τα έχουν τα στοιχεία.

Πάει κάποιος να αγοράσει κάτι και του λένε, όχι κύριε, έχετε καθυστερήσει δόση στο δάνειό σου. Στο μεταξύ ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ έχει τώρα κάτι ανθρωπάκια τα οποία νομίζουν ότι θα μας εξαπατήσουν για μια ακόμη φορά. Έτυχε εμείς να έχουμε ελέγξει και να έχουμε τέτοια στοιχεία κοντά που είναι αδιάψευστα, δεν μπορούν αυτοί να μας πουν εμάς τώρα ότι το παίζουν για να διασφαλίσουν τις επισφαλείς απαιτήσεις των Τραπεζών. Δηλαδή τα συμφέροντα των Τραπεζών. Τα συμφέροντα των Τραπεζών δεν μας ενδιαφέρουν εμάς.

Όταν δίνανε τα δάνεια να ανοίγανε τα μάτια τους και να τα είχανε διασφαλίσει τα δάνειά τους, αλλά έχουν δώσει πολλά δάνεια κάτω από το τραπέζι με μίζες και με άλλα ανταλλάγματα και τώρα για να καλύψουν αυτά, να εισπράξουν αυτά που δεν θα τα εισπράξουν ποτέ και το ξέρουν αυτό το πράγμα. Εμένα μου είχε γίνει πρόταση, είναι χρόνια τώρα και δεν θυμάμαι από ποιον, να μου δώσουν 300εκατ. και λέω, τι λέτε; Θα μας δώσεις τα 50 εμάς και θα πας στην Θήβα στον τάδε συμβολαιογράφο να κάνεις συμβόλαια, έχουμε βρει ένα κτήμα 40 στρέμματα το οποίο εμείς θα το υπερτιμήσουμε και θα καλύπτει την οφειλή. Δεν σε νοιάζει εσένα. Τέτοια δάνεια έχουν δώσει πάρα πολλά. Εμένα προσωπικά μου συνέβη.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τι κάνει για το θέμα;

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δυστυχώς για μένα υπολειτουργεί. Δεν έχει υποχρεώσει τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ να δουλεύει με βάση το Νόμο 2472 που είναι για τα προσωπικά δεδομένα. Και εγώ θεωρώ συνυπεύθυνη την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για όλα τα αίσχη που κάνουν στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Εσείς ως Ένωση Δανειοληπτών πως έχετε κινηθεί;

Εμείς ως Ένωση Δανειοληπτών θα κινηθούμε, έχουμε κάνει μια κινητοποίηση πανελλαδική να στραφούμε εναντίον της ΤΕΙΡΕΣΙΑ και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διότι οι άνθρωποι αυτοί όσο παραμένουν τόσο η Ελλάδα καταστρέφεται.

Με ποιο τρόπο έχετε κινηθεί δηλαδή;

Έχουμε στείλει πιστεύω περίπου στα 600 εξώδικα το τελευταίο 3μηνο τα οποία τώρα μετατρέπονται όλα σε αγωγές και μηνύσεις. Τώρα γιατί λέω αγωγές και μηνύσεις. Σε ορισμένες απαντήσεις που μας δώσανε είμαστε καλυμμένοι πλήρως να ζητήσουμε την ποινική δίωξη και αστική και υλική ευθύνη.

Μου είχατε πει χθες για κάποιες περιπτώσεις ατόμων που δικαστικοί κλητήρες τους κατέγραψαν ως περιουσιακά στοιχεία ακόμα και τα μαχαιροπήρουνα, τα ποτήρια κλπ. Θέλω λίγο να μου πείτε αυτό. Και μου είχατε πει μια περίπτωση με άμμο που είναι παράνομη.

Ήταν ένα ποσό, χρωστούσε κάποιος 1200 ευρώ. Στο μεταξύ δώσανε σε έναν Δικαστικό Επιμελητή, για μένα ανεκδιήγητο και πήγε να κάνει κατάσχεση. Δεν βρήκε τίποτα και βρήκε δύο τσουβαλάκια άμμο, δύο τσουβαλάκια ασβέστη, βρήκε μια κατσαρόλα μεταχειρισμένη, βρήκε 15 πιρούνια, 10 ποτήρια μικρά και 10 ποτήρια μπύρας, βρήκε μια καφετέρια μεταχειρισμένη και τέτοια πράγματα. Αυτό για μένα είναι αίσχος, δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Που είχε γίνει αυτό;

Εδώ στην Αθήνα.

Πότε;

Πέρσι έγινε. Και αυτό δημοσιεύτηκε στο βιβλίο των δικαστικών δημοσιεύσεων. Δεν είναι κάτι που να το λέω εγώ. Και μάλιστα αναφέρει μέσα λεπτομερώς και αυτά τα κατασχεθέντα.

Τελικά έγινε η κατάσχεση;Η κατάσχεση αυτή; Και ποιος θα τα πάρει αυτά;Τα πήρε κανένας;

Κανένας δεν τα πήρε. Μόνο τα κατασχέσανε και κάτι κάνανε. Ποιος θα πάει να τα πάρει; Εμένα να με πληρώνανε δεν τα έπαιρνα. Αλλά δυστυχώς κάνανε αυτό για να τον ρεζιλέψουν αυτό τον άνθρωπο. Χθες είχα μια μεγάλη κόντρα με μια Τράπεζα διότι βγάλανε στον πλειστηριασμό, κοιτάξτε να δείτε τι εγκλήματα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι και πολλές φορές οι Τράπεζες πάνε για μαλλί και βγαίνουν κουρεμένες. Ακούστε.

Ο άνθρωπος αυτός χρωστούσε 13000 ευρώ. Δεν μπορούσε να τα δώσει ο άνθρωπος, άρχισε όμως και έδινε. Είχε δώσει 3500. Του κάνανε εκβιασμούς συνέχεια, προγράμματα, του βγάλανε 8 προγράμματα. Αυτός δεν είχε σκοπό να μην πληρώσει ο άνθρωπος. Και φτάνει το θράσος του δικηγόρου, ένας ανεκδιήγητος δικηγόρος ο οποίος για μένα δεν πρέπει να έχει τσίπα επάνω του, έβγαζε προγράμματα ακόμα και τον χρόνο που υπήρχε αναστολή από την Κυβέρνηση, είχε δώσει αναστολή πλειστηριασμών και όλων των δικαστικών ενεργειών και όμως αυτός συνέχιζε και έβγαζε διαταγές πληρωμής. Τι έκανε. Πήγε και κατάσχεσε στο σπίτι του οφειλέτη αυτού διάφορα, τον καναπέ, ένα καθρέφτη, την τραπεζαρία και άλλα τέτοια αντικείμενα τα οποία δεν ήταν δικά του, δεν ήταν του ανθρώπου. Πήγε του τα κατέσχεσε νομίζοντας ότι είναι δικά του, ενώ ο άνθρωπος έχει τιμολόγια που δεν είναι δικά του, είναι του πεθερού του. Και έκανα ολόκληρο επεισόδιο χτες και λέω, με την Τράπεζα είχαμε καβγάδες χτες για να μπορέσω να τους δώσω να καταλάβουν ότι ο δικηγόρος αυτός πρέπει να φύγει το συντομότερο με τις κλωτσιές από εκεί πέρα και αυτός που του δίνει, που είναι Διευθυντής των καθυστερήσεων, που του δίνει το δικαίωμα να κάνει όλα αυτά τα προγράμματα. Γιατί τώρα ορίστε αυτός λέει ότι δεν πληρώνω τίποτα. Η Τράπεζα τα έχασε τα λεφτά της.

Άλλο, ένα κτήμα στο Κάτω Σούλι. Στο Κάτω Σούλι το κτήμα αυτό έχει αξία γύρω στα 50.000 ευρώ, η ΔΟΥ έχει βάλει προσημείωση επάνω 75.000 ευρώ και κάπου 12.000 ευρώ νομίζω ότι είναι το ΙΚΑ. Στην Τράπεζα χρωστάει 22.000, βγάζει προγράμματα το ένα πίσω από το άλλο, η γυναίκα πάει πληρώνει, κάνει, αγωνίζεται συνέχεια και λέμε τώρα ότι το βγάλανε στον πλειστηριασμό. Εάν το βγάλουν θα χάσουν τα λεφτά και αυτό τους άνοιξα τα μάτια εγώ και τους λέω, δεν θα το βγάλετε γιατί θα τα χάσετε τα λεφτά. Διότι η γυναίκα δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία, τι θα της πάρετε; Τα λεφτά από τον πλειστηριασμό θα τα πάρει η Εφορία και εκείνοι δεν παίρνουν τίποτα. Έχουν κάνει όργια τέτοια. Αυτοί που είναι στις καθυστερήσεις οι υπάλληλοι για μένα δεν πρέπει να κοιμούνται, δεν πρέπει να είναι άνθρωποι.

Πείτε μου λίγο, όταν καταθέτουμε εμείς λεφτά στην Τράπεζα τι εγγυήσεις παίρνουμε;

Εδώ είναι ωραίο. Για να πάρουμε ένα δάνειο εμείς 1εκατ. μας βάζουν το σπίτι, ότι έχουμε και δεν έχουμε και ζητάνε και εγγυητή πολλές φορές. Ενώ οι Τράπεζες αν βάλουμε 1δις η αποζημίωση που μπορούμε να πάρουμε η ανώτατη είναι 19.500 ευρώ.

Σε περίπτωση ποια;

Όταν γίνει ένα κραχ στην Τράπεζα, όταν συμβεί κάτι η Τράπεζα θα μας αποζημιώσει με 19.500 και ας έχουμε βάλει 3εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η αξιοπιστία τους, που λένε ότι είναι αναξιόπιστοι οι δανειολήπτες. Όχι οι δανειολήπτες. Οι δανειολήπτες για να πάρουν ένα δάνειο βάζουν τετραπλάσια και πενταπλάσια περιουσία υποθήκη. Αυτοί τι βάζουν; Αυτοί δεν εξαπατούν τον ελληνικό λαό; Τους καταθέτες; Τι δίνουν στους καταθέτες; Δίνουν μιάμιση μονάδα και στα δάνεια παίρνουν 12 και 15. Και έχουν και δάνεια τώρα ακόμη και σήμερα που εκτοκίζονται με 26% επιτόκιο. Είναι φοβερή η κατάσταση.

Θέλω λίγο να μείνουμε στον ρόλο των εισπρακτικών εταιριών. Πείτε μου πότε άρχισαν να λειτουργούν αυτές οι εταιρίες και ποιος ο ρόλος τους, τι κάνουν; Πριν πόσο καιρό εμφανίστηκαν;

Οι εισπρακτικές εταιρίες είναι προ 3 και 4 ετών το πολύ. Είναι ένα καινούριο φρούτο το οποίο δεν ξέρω πως προέκυψε εκεί με τις Τράπεζες και αυτές οι εταιρίες έχουν κάνει, όπως είπα και προηγουμένως, έχουν κάνει μεγάλη ζημιά διότι είναι εταιρίες που κοιτάνε πως θα οικονομήσουν.

Πώς λειτουργούν; Τι γίνεται ακριβώς;

Κοιτάξτε, αυτές οι εταιρίες έχουν προσλάβει διάφορα κορίτσια, διάφορα αγόρια νεαράς ηλικίας, τους έχουν πει να παίρνουν ένα τηλέφωνο και να ενοχλούν τον καθένα, να λένε ότι θέλουν, να απειλούν, πολλές φορές λένε «θα έρθουμε να σε σκοτώσουμε», άλλες φορές λένε ότι «θα σου πάρουμε το σπίτι», «θα σε κλείσουμε φυλακή» πράγματα τα οποία είναι απαράδεκτα. Έχουν φέρει τον κόσμο άνω κάτω. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν πάθει ψυχολογικά προβλήματα γιατί δεν μπορούν να μπουν στο σπίτι τους, είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται.

Μεσολαβούν δηλαδή μεταξύ της Τράπεζες και του οφειλέτη.

Οι εισπρακτικές εταιρίες είναι ένας άλλος φορέας, εισπρακτικός, που δουλεύει για λογαριασμό των Τραπεζών να εισπράξει τις υποτιθέμενες καθυστερημένες οφειλές. Αλλά δεν δουλεύουν με ορθόδοξο τρόπο. Αυτοί έχουν διάφορα «παλιόπαιδα» και εκβιάζουν και απειλούν κάθε μέρα τον καθένα και παίρνουν και ακατάλληλες ώρες.

Για μένα οι άνθρωποι αυτοί είναι παράνομοι εκατό τοις εκατό διότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να έχουν τα προσωπικά μας δεδομένα, τα κοριτσόπουλα αυτά και ο καθένας που μας ενοχλεί. Για αυτό αρχίσαμε τις μηνύσεις στις εισπρακτικές εταιρίες.

Ήδη οι Τράπεζες τώρα καταλάβανε το λάθος που έχουν κάνει και τις περιορίζουν. Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ που στέκεται στο ύψος της και τους παραδέχομαι και η ΑΓΡΟΤΙΚΗ έχει δώσει το δικαίωμα στις εισπρακτικές εταιρίες που συνεργάζονται να φτάνουν μέχρι το εξώδικο, να μην κάνουν προγράμματα πλειστηριασμού και διαταγές πληρωμής. Για αυτό είναι πρώτες στην εκτίμηση των ελλήνων. Διότι αυτές οι Τράπεζες δεν έχουν δημιουργήσει τόσα μεγάλα προβλήματα. Βέβαια σε όλες τις Τράπεζες τα παλιά χρόνια υπήρχαν προβλήματα, αλλά δυστυχώς ήρθαν έτσι τα πράγματα για αυτούς που πλήρωσαν. Οι Τράπεζες τα πληρώσανε. Χάσανε πολλά λεφτά.

Έχετε κάνει εσείς μηνύσεις σε τέτοιες εταιρίες;

Βεβαίως, συνέχεια και κάθε μέρα τώρα. Όποιος έρχεται τώρα εδώ και λέει με ενοχλούν, με κάνουν, έχουμε τις μηνύσεις έτοιμες εδώ. Υπογράφουν και πάνε και τις καταθέτουν. Κατευθείαν. Άσε τους εκεί να περάσουν όλα τους τα χρόνια στα δικαστήρια.

Οι περισσότερες μηνύσεις πού έχουν γίνει;

Σε εισπρακτικές και στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Από τις εισπρακτικές ποια έχει πάρει τις περισσότερες μηνύσεις;

Τώρα δεν μπορούμε να πούμε, είναι 27 εισπρακτικές εταιρίες που ξέρω εγώ. Ορισμένες που ήταν από παλιά είναι εκείνες που έχουν δεχτεί τις περισσότερες γιατί είχαν περισσότερη πελατεία.

Πόσες μέρες μετά την λήξη της προθεσμίας της αποπληρωμής μιας οφειλής αρχίζει η παρενόχληση από τις εταιρίες;

Από την επόμενη μέρα. Λέει δεν πληρώσατε την δόση σας. Κάθε πρωί βγαίνουν εκεί και λένε, ποιος δεν πλήρωσε; Αμέσως την άλλη μέρα αρχίζουν οι ενοχλήσεις. Και δεν είναι μια. Παίρνει τηλέφωνο μια κυρία, μετά το δίνει στην άλλη. Μετά από λίγο παίρνει μια άλλη. Το βράδυ παίρνει ο άλλος. Δηλαδή είναι τρέλα, είναι να μην πέσεις στα δίχτυα αυτών των ανθρώπων. Τρέλα πραγματική.

Μου είχατε πει για μια περίπτωση κάποιου που τελικά αυτοκτόνησε.

Δεν είναι ο μόνος. Έχουν αυτοκτονήσει πάρα πολλοί με τις εισπρακτικές εταιρίες, έχει μεγάλο πρόβλημα ο κόσμος με αυτούς.

Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις;

Πως δεν υπάρχουν περιπτώσεις; Εδώ τώρα ήρθαν δύο γυναίκες οι οποίες νοσηλεύονται στο Δαφνί. Εξαιτίας από αυτή την δουλειά. Έχω μια κυρία που έχει καρκίνο, κοντεύουν να την πεθάνουν, να την σκοτώσουν εξαιτίας που την παίρνουν όλη την ώρα τηλέφωνο. Και μάλιστα πήρα θέση εκεί, πήρα την Τράπεζα, τα είπαμε πολύ άσχημα. Πιστεύω τώρα να σταματήσουν γιατί είπα του Διευθυντή, κοίταξε να δεις, η γυναίκα το ξέρεις καλά από τι πάσχει, σταματήστε, δεν σας χρωστάει τίποτα, 300 ευρώ είναι, αν δεν θέλετε και είσαστε τόσο πολύ ότι θα καταστραφείτε να έρθετε να τα πάρετε από εμένα. Δέχομαι να τα πληρώσω εγώ αλλά μην την ξαναενοχλήσετε. Και πιστεύω ότι δεν θα την ξαναενοχλήσουν.

Έφτασα στο σημείο επειδή μου έλεγε ο άνθρωπος αυτός χίλια δύο του λέω, θα ήθελες ένα μέλος της οικογένειάς σου να πάθει κάτι παρόμοιο από αυτό που έχει η κυρία; Ή και εσείς ο ίδιος; Και μετά μου λέει, μου λέτε ότι έχω καρκίνο; Δεν σου λέω, το επαναλαμβάνω, του λέω, γιατί αφού το ξέρεις κάνετε αυτό τον πόλεμο σε αυτή την γυναίκα; Γιατί;

Αυτές οι εταιρίες πώς πληρώνονται ακριβώς;

Με ποσοστά επί των εισπράξεων. Αλλά τι ποσοστά. Βάζουν αυτοί διαταγές πληρωμής και προγράμματα πλειστηριασμών και έχουν θησαυρίσει. Εγώ εκείνο που θέλω, δεν μου έμεινε καιρός να πάω στις ΔΟΥ να δώσω ορισμένες καταγγελίες. Δεν είμαι ρουφιάνος, δεν είμαι καταδότης, αλλά πάω να σώσω τον ελληνικό λαό. Εγώ αυτή τη στιγμή βλέπετε, έχω την εικόνα από εκεί και εκεί γιατί σέβομαι και πονάω για τους ανθρώπους και για αυτό θα δουλεύω όσο μπορώ και όσο έχω τις δυνάμεις για να βοηθάω τον κόσμο. Εδώ δεν πληρώνει κανένας, πληρώνει μόνο την εγγραφή του. Δεν λέω εγώ, φέρε μου για να σε εξυπηρετήσω. Αυτά δεν υπάρχουν εδώ μέσα.

Πόσες χιλιάδες μέλη έχετε;

Πάνω από 750.000 μέλη. 780.000 είναι και αν βάλουμε και το Χρηματιστήριο περνάμε το 1.250.000.

Το Χρηματιστήριο όταν λέτε;

Τα θύματα του Χρηματιστηρίου. Είναι λίγοι και αυτοί; Είναι πάρα πολλοί άνθρωποι.

Τα μέλη σας εδώ πόσα είναι;

Τα μέλη μας είναι 780.000.

Αυτές οι εταιρίες δεν έχουν μια πάγια αντιμισθία από τις Τράπεζες;

Όχι. Μόνο ποσοστά. Του δίνει 100, 200 υποθέσεις και του λέει, αυτά θα προσπαθήσετε να τα εισπράξετε. Αυτοί κάνουν αυτό το βρώμικο πόλεμο, παίρνουν τηλέφωνα συνέχεια, απειλούν, βρίζουν και στο μεταξύ πάει κάποιος που απειλήθηκε και λέει, σας παρακαλώ πολύ να πληρώνω 200 ή 300 ευρώ το μήνα, του λέω θα φέρεις 500 ή 1000. Καταλαβαίνουν πόσο δεν μπορεί να δώσει. Και για αυτό το κάνουν, για να τους δοθεί η δυνατότητα να βγάλουν πρόγραμμα αμέσως και με κάθε πρόγραμμα του παίρνει 1500 ευρώ.

Από τις μηνύσεις που έχετε κάνει εσείς σε αυτές τις εταιρίες έχει εκδικαστεί καμία;

Τώρα αρχίσαμε, τον πόλεμο αυτό τον έχουμε αρχίσει μετά το Πάσχα.

Δεν έχει εκδικαστεί κάποια.

Οι παλιές που έχουν δικαστεί ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ έχει καταδικαστεί σε όλες.

Σε αυτές τις εισπρακτικές;

Οι εισπρακτικές τώρα αρχίσανε. Αν δεν αρχίσω εγώ δεν αρχίζει κανένας. Από εδώ μέσα ξεκινάνε όλα. Από εδώ ξεκίνησαν οι τροπολογίες, από εδώ ξεκίνησαν οι λέξεις πανωτόκια, οι λέξεις δανειολήπτη. Όταν εγώ βγήκα και έκανα τον Σύλλογο με περνάγανε όλοι για τρελό και λέγανε, άσε τον αυτό, τρελός είναι, τα έβαλε με το κεφάλαιο. Να που τα έβαλα με το κεφάλαιο, να που βρήκαμε ότι όλες οι Τράπεζες στέκονται σε ξύλινα πόδια. Βγήκαν οι απάτες και οι κομπίνες που έχουν οι Τράπεζες. Είναι δυνατόν τώρα εδώ για 500 ευρώ να ζητάνε 75.000 μέσα σε τέσσερα χρόνια; Είναι άνθρωποι αυτοί; Ας δουν και την Τράπεζα και ας τα δούνε και όλα. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Ορίστε, δικό τους έγγραφο είναι, δεν είναι δικό μου.

Τι περίπτωση είναι αυτή;

Ένας άνθρωπος είχε πάρει ένα δάνειο και αμέσως του το φτάσανε από 500 σε 75.463 ευρώ. Πώς έγινε τώρα;

Μέσα σε πόσο καιρό;

Θα σας πω αμέσως. Είναι από το 2003. Μέσα σε δύο χρόνια; Είναι δυνατόν; Εδώ έχω ένα άλλο έγγραφο το οποίο είναι φοβερό. Είναι απίστευτο, δεν το πιστεύει κανένας αλλά εγώ θα σας το δώσω να το έχετε στο αρχείο σας, γιατί οποιοσδήποτε έχει αντίρρηση και δεν το πιστεύει να έρθει να το δει. Κλείσανε τέσσερις λογαριασμούς σε κάποιο κύριο και ο ένας λογαριασμός από όλους ήταν για 4 δραχμές υπόλοιπο, στον άλλο έμειναν 7δρχ. Και σε αυτόν τον ένα λογαριασμό που έμεινε υπόλοιπο 4δρχ τον καλέσανε μετά από 8 χρόνια να πληρώσει 175εκατ. Ορίστε, σας το δίνω να το έχετε στο αρχείο σας. Και το ένα και το άλλο. Είναι απαράδεκτη η στάση των Τραπεζών, δεν ήταν καλή και δυστυχώς η Ελλάδα πάει από το κακό το χειρότερο εξαιτίας των Τραπεζών.

Οι 4δρχ από τους τόκους γίνανε 175 εκατόμμυρια;

Με 1εκατ. το χρόνο τις τοκίζανε τις 4 δραχμές; Πόσο. Βλέπετε, έκλεισε με 4δρχ και εδώ τον καλούν να πληρώσει 175 εκατομμύρια Αυτά είναι απαράδεκτα, είναι πράγματα που εμένα κοντεύουν να πέσουν τα μαλλιά μου εδώ μέσα. Ευτυχώς που έχω πολλά.