31/12/10 – ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ και Αναστολή Πλειστηριασμών

Φτάνει πια! Οι Τράπεζες ενισχύθηκαν από το Κράτος με 50.000.000.000€.

Για να σώσουμε 2.500.000 δανειολήπτες από την υπερχρέωση, καλώ τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και τους Διοικητές των Τραπεζών να συναποφασίσουν κάνοντας το πρώτο βήμα για το μέλλον αυτού του τόπου. Πολλοί πολίτες δεν έχουν χρήματα να πάρουν ούτε ψωμί, πεινάνε! Το καταλαβαίνετε; Οι πολίτες ανήμποροι, περιμένουν με αγωνία βοήθεια από την πολιτεία. Δεν πάει άλλο το ψέμα των Πολιτικών και η αδιαλλαξία των Τραπεζών θα καταστρέψει το λαό μας. Οι Πολιτικοί, μας εγκατέλειψαν το λόγο και ασχολούνται με το ποιος έκλεψε τα περισσότερα.

Δεν ασχολείται κανένας με τους δανειολήπτες που μετά από την 3η Φεβρουαρίου θα χάσουν τα σπίτια τους.

Από τον Φεβρουάριο βάζουμε ταμπέλα η Ελλάς πωλείται!

Εύχομαι να μη ζήσουμε τον ξεσηκωμό των δανειοληπτών. Διότι από αυτά που βλέπουμε και ακούμε κάθε μέρα είναι τρομερό, η χώρα θα αλλάξει όψη. Χιλιάδες άνθρωποι ζουν με υπολείμματα από τις λαϊκές και τα σκουπίδια. Η κυβέρνηση κυρίως προεκλογικά μιλούσε καθημερινά και ο κ.Πρωθυπουργός έλεγε για τα ελληνικά νοικοκυριά ότι κανένας δεν θα χάσει το σπίτι του, τώρα το ξέχασε. Δυστυχώς οι φτωχοί άνθρωποι πίστεψαν και εξαπατήθηκαν και ψήφισαν, τώρα χάνουν και τα σπίτια τους, αν δεν πληρώσουν το 85% της εμπορικής τους άξιας, δηλαδή αν ξανά αγοράσει ο καθένας το σπίτι του, μόνο τότε θα γλιτώσουν;

Η Κυβέρνηση απέκρυψε την αλήθεια από το λαό. Πέρασε το ψέμα με το οποίο τους παραπλάνησε. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και για τιςΤράπεζες, σε λίγο χρονικό διάστημα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν και αυτές. Αν θέλουν να μην χάσουν τα κεφάλαια τους και να συνεχίσουν να υπάρχουν, να σκεφτούν καλύτερα να υλοποιήσουν την πρόταση μας. Οι Τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια μεγαλούργησαν, απεκόμισαν τεράστια υπερκέρδη από το λαό, που σήμερα δοκιμάζεται. Ο Τράπεζες ετοιμάζουν το Φεβρουάριο 6.500 πλειστηριασμούς και ακολουθούν χιλιάδες άλλοι.

Η ρύθμιση αυτή για πρώτη φορά είναι απαράδεκτη από τους δανειολήπτες και τις Τράπεζες. Βλάπτει και τους δυο. Αυτό το φαινόμενο είναι πρωτοφανές. Το υπουργείο μάζεψε τους άσχετους από μια συγκεκριμένη ένωση καταναλωτών και μπροστά στο συμφέρον τους για να τα οικονομήσουν αυτοί, έκαναν ότι μπορούσαν να στείλουν τους δανειολήπτες στη δική τους ένωση και σε άλλες άσχετες με δάνεια καταναλωτικές οργανώσεις, να τους βοηθήσουν δήθεν με το αζημίωτο. Τώρα προσπαθούν να εγκρίνουν ένα μεγάλο ποσό εκατομμυρίων για να τα πάρουν όλοι αυτοί οι άσχετοι εκτός των δικηγορών, που κατά κάποιο τρόπο ξέρουν να κάνουν αιτήσεις αλλά δε φτάνει αυτό. Δεν μπορούν να βοηθήσουν όλους εκείνους που τους εμπιστεύτηκαν.

Η Σεισάχθεια που σας ζητάμε θα βοηθήσει την οικονομία της Χώρας και τις ίδιες τις Τράπεζες για να συνεχίσουν να υπάρχουν αλλιώς θα καταστραφούμε. Οι πολίτες δεν έχουν πλέον χρήματα για επενδύσεις και κάθε μέρα θα κλείνουν τα καταστήματα τους.

Ζητάμε :

1) Να αλλάξει το άρθρο που αναφέρετε για τον Τειρεσία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτοί οι άσχετοι των καταναλωτών προτείνουν για όσους ρυθμιστούν να μπουν για 5 χρόνια στο Τειρεσία. Δηλαδή 5 χρόνια να μην μπορούν να κάνουν καμιά δουλεία και να βγουν εκτός αγοράς και να παροπλιστούν; Αυτό σημαίνει εθνική καταστροφή και κατάρα!

Κύριε Υπουργέ σας παρακαλώ πολύ, σταματήστε αυτή τη λαίλαπα που λέγεται Τειρεσίας. Δεν βλέπετε ότι κλείνουν οι επιχειρήσεις η μια κατόπιν της άλλης από τον Τειρεσία; Δεν προβληματιστήκατε από τη στάση των εταίρων μας που μας κατονομάζουν κακόπιστους. Αυτό έγινε αιτία να πληρώσει η Χώρα τις ημέρες της Κυβέρνησης σας, με την άρνηση από την Ε.Ε., χορήγησης δανείων. Με λίγα λόγια περιορίστε τον Τειρεσία γιατί δεν πρόκειται να ξαναδείτε εξουσία, ο κόσμος ξύπνησε και δεν ανέχεται άλλο τον Τειρεσία.

2) Να δοθεί παράταση 6 μήνες τουλάχιστον για τους πλειστηριασμούς, διότι μέχρι τώρα δεν έχουν ανταποκριθεί ούτε το 3% των δανειοληπτών. Η φτώχεια τους έχει φέρει σε απόγνωση και λίγοι προσέρχονται να υποβάλουν αίτηση διότι δεν έχουν χρήματα.

3)Η ρύθμιση να συμπεριλαμβάνει όλους τους δανειολήπτες, εμπόρους, αγρότες και επιχειρηματίες.

4)Πρέπει να ξέρετε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος και η Ενωση Καταναλωτών ιδρύθηκαν το 1997 και από τότε υπηρετούν ανελλιπώς μέχρι σήμερα τους δανειολήπτες και τους προστατεύουν από την μανία των Τραπεζών. Έχουμε κάνει μέχρι τώρα πολλές δεκάδες χιλιάδες ρυθμίσεις και σώσαμε από καταστροφή όλους αυτούς τους ανθρώπους. Στο Γραφείο των Συλλόγων μας, που είναι στην οδό Γλάδστωνος 8, στο 2ο όροφο, στην Αθήνα, μας επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες δανειολήπτες τους εξυπηρετούμε αφιλοκερδώς και τους στηρίζουμε ψυχολογικά και ηθικά. Όλη η Ελλάδα ξέρει τους αγώνες μας. Τώρα μας ξεφύτρωσαν οι καταναλωτικές οργανώσεις που παίρνουν από παντού επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις κ.α. Η Γ.Γ. Καταναλωτή πρέπει να προσέχει τί δηλώνει για τους Συλλόγους μας.

Οι Σύλλογοι μας δεν πήραν χρήματα ποτέ και από κανένα φορέα. Αν δεν υπήρχε αυτός ο Σύλλογος με τα προνόμια που είχαν δώσει οι Πολιτικοί στις Τράπεζες θα μας είχαν ρίξει στη θάλασσα και θα μας είχαν αφανίσει από προσώπου γης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
ΤΗΛ.: 210-3302971-4, FAX: 210-3304097, ΚΙΝ.: 6945-351214
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: www.daneioliptes.com
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Γλάδστωνος 8, όροφος 2ος, Πλ. Κάνιγγος, Τ.Κ. 10677, Αθήνα

Ο Πρόεδρος

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ