20/9/08 – Πανελλήνιος ξεσηκωμός για την κατάργηση του «Τειρεσία Α.Ε»

• Με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συλλόγου Δανειοληπτών
• Επιστολές και ψηφίσματα προς τον Πρωθυπουργό
• Συμπαράσταση φορέων της Ροδόπης, που εξετάζουν το ενδεχόμενο ανοιχτής εκδήλωσης προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος

Να βοηθήσει όλους τους δανειολήπτες που ταλαιπωρούνται από την εκμετάλλευση των τραπεζών φιλοδοξεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του κ. Θεόδωρου Θανόπουλου στο «Ράδιο Κομοτηνή 103,1».

Ήδη τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Δανειοληπτών ανέρχονται σε 980.000 και υπάρχει συνεχώς αυξανόμενη τάση ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος αναγνωρίστηκε από τη Βουλή και τις τράπεζες. «Φέραμε πολλά νομοσχέδια στη Βουλή και καταφέραμε να βάλουμε φρένο στην ασυδοσία των τραπεζών και την εκμετάλλευση των δανειοληπτών» τόνισε ο κ. Θανόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως «οι Έλληνες δεν γνωρίζουν πολλά περί δανεισμού και λόγω ανάγκης πέφτουν εύκολα θύματα των τραπεζών. Οι προσημειώσεις και οι κατασχέσεις περιουσίων και η χολέρα της εποχής, ο ανεκδιήγητος «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» καθώς και οι εισπρακτικές εταιρείες είναι οι καθημερινοί εφιάλτες των πολιτών».

Σήμερα, οι δανειολήπτες από στεγαστικά, καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες ξεπερνούν τα 3.650.000 άτομα και δυστυχώς το 35% όλων αυτών ενδέχεται να χάσουν τις περιούσιες τους λόγω υπερχρέωσης και αδυναμίας πληρωμής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Δανειοληπτών.

«Οι τράπεζες, δυστυχώς, μας οπλίζουν με επιχειρήματα γιατί κινδυνολογούν, απειλούν, εκβιάζουν και εκπλειστηριάζουν τις περιουσίες των δανειοληπτών» σημειώνει ο κ. Θανόπουλος ενώ επισημαίνει πως «ο σύλλογος μας και τα περιφερειακά παραρτήματα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν με ουσιαστικό τρόπο, να προσφέρουν κοινωνικό έργο βοηθώντας τους δανειολήπτες».

Ο ρόλος του Πανελληνίου Συλλόγου Δανειοληπτών δεν είναι μόνο συμβουλευτικός καθώς μεταξύ άλλων :

Μεσολαβεί να γίνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις
Αναστέλλει και ανατρέπει πλειστηριασμούς
Μεσολαβεί και επιτυγχάνει εκπτώσεις και μακροχρόνιες ρυθμίσεις για ανήμπορους δανειολήπτες
Βοηθάει πολύ γιατί οι παρεμβάσεις είναι καταλυτικές και σεβαστές από τις τράπεζες
Επίσης, την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητάει ο Σύλλογος Δανειοληπτών για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος, ξεκινώντας μια μεγάλη πανελλαδική καμπάνια για την κατάργηση του «Τειρεσία» και με την συλλογή ψηφισμάτων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου ανακοίνωσε με ποιο τρόπο ξεκίνησε η πανελλαδική αυτή κινητοποίηση λέγοντας ότι «χιλιάδες πολίτες απέστειλαν σχετικό έγγραφο προς τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή» όπως επίσης υπέγραψαν και απέστειλαν το παρακάτω αναφερόμενο ψήφισμα και την ανάλογη δήλωση συγκατάθεσης για τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Το έγγραφο προς τον πρωθυπουργό

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε άμεσα να γίνουν πραγματικότητα όσα δεσμεύτηκε επιτέλους στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών στη συζήτηση που προκλήθηκε από την επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας βουλευτή Αττικής κ. Απόστολου Σταύρου με θέμα την παράνομη λειτουργία της «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ».

Τα νοικοκυριά βρίσκονται σε κακή οικονομική κατάσταση και οι πολίτες διασυρμένοι και ανήμποροι βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση. Δυστυχώς, η πολιτεία επί χρόνια ανέχεται την «Τειρεσίας ΑΕ» και αδιαφορεί για τον διασυρμό και την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών.

Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, μέλη και μη του Πανελληνίου Συλλόγου Δανειοληπτών, καθώς και ο πρόεδρος Θεόδωρος Θανόπουλος χαιρετίζουμε τις ενέργειες του βουλευτή Απόστολου Σταύρου με ευγνωμοσύνη που επιτέλους κάποιος μας σκέφτηκε σοβαρά και ζητάμε την συμπαράσταση όλου του πολιτικού κόσμου.

Είναι αδιανόητο η χώρα να διασύρεται από μια χούφτα ανθρώπους και με το ψήφισμα μας ζητάμε από τη Βουλή να καταργηθεί η απαράδεκτη «ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΑΕ».

Τέλος τα ψέματα. Το ψήφισμα αυτό είναι για εμάς και την Ελλάδα θέμα τιμής και ύπαρξης. Προχωράμε μπροστά όλοι και αποφασισμένοι και δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθούμε.

Οι πολιτικοί γνωρίζουν την καταστροφή που προκάλεσαν όλα αυτά τα χρόνια οι τράπεζες και η «Τειρεσίας ΑΕ» που έχει φακελώσει και έχει βγάλει από την αγορά το 60% των πολιτών αυτής της χωράς.

Θέλουμε να σώσουμε την οικογένεια μας, να σταματήσουν να παρανομούν οι τράπεζες και η «Τειρεσίας ΑΕ» και τα παιδιά μας να δουν καλύτερες μέρες και να μην κληρονομήσουν καμένη γη.

Ήρθε η ώρα της δικαίωσης, τώρα αρχίζει ο αγώνας και δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθούμε. Το ψήφισμα αυτό το θεωρούμε ως τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία των τελευταίων ετών και μας αφορά όλους.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Η «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ» που λειτουργεί παράνομα έχει καταφέρει βαρύτατο πλήγμα στις συναλλαγές και στην Ελληνική Οικονομία, διέλυσε βιομηχανίες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ακόμη και ιδιώτες, φακέλωσε νέους, γέρους, νεκρούς και νήπια.

Επιπλέον όταν υπάρχουν στην «Τειρεσίας ΑΕ» τα στοιχεία του πατέρα δεν χρηματοδοτούν πλέον και τον γιο ή την κόρη και έτσι καταστρέφουν και τα παιδιά. Κατέγραψε στα δυσμενή, περίπτωση χρέους δύο (2) εύρο ενώ μετέφερε δάνεια από παππού στον εγγονό.

Η «Τειρεσίας ΑΕ» καλύπτει συνεχώς τα λάθη και τους επίορκους υπαλλήλους των τραπεζών. Οι τράπεζες έχουν τέτοιους μηχανισμούς που ανά πάσα στιγμή ξέρουν, αφού γνωρίζουν παράνομα το ΑΦ μας, την πλήρη εικόνα των προσωπικών, οικογενειακών και οικονομικών μας δεδομένων και δεν έχουν ανάγκη την «Τειρεσίας ΑΕ», η οποία το μόνο που κάνει καθημερινά είναι να φακελώνει δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες και να τους κρατάει ισόβια φακελωμένους.
Ζητάμε :

Να διαγράφουν όλα τα προσωπικά μας δεδομένα που έχουν συλλέξει παράνομα οι Τράπεζες και η παράνομη «Τειρεσίας ΑΕ»
Να αλλάξει ριζικά το σύστημα συλλογής και επεξεργασίας των προσωπικών μας δεδομένων και να εφαρμοστεί ο νόμος 2472/97
Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί και να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων σε κατώτερη τιμή από την αντικειμενική αξία και επιπλέον να διεξάγονται με κλειστές προσφορές από τα πρωτοδικεία
Να ποινικοποιηθούν κακουργηματικά τα ψιλά γράμματα των συμβάσεων που αποτελούν καραμπινάτη απάτη μαζί με το ΠΔ του 1923 που αναφέρεται στις συμβάσεις
Να διορθωθεί ο Ν3259/2004 και ειδικά το άρθρο 40 διότι οι άνθρωποι της «Τειρεσίας ΑΕ» δεν το εφάρμοσαν ποτέ και επιπλέον παραπλάνησαν τον πρωθυπουργό
Να σταματήσουν το φακέλωμα των ανύποπτων πολιτών.

ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ»

Δήλωση συγκατάθεσης για την επεξεργασία και διακίνηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Δια της παρούσης παρέχω την συγκατάθεση και εξουσιοδοτώ τον εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συλλόγου Δανειοληπτών κ. Θεόδωρο Θανόπουλο να καταγράψει και να επεξεργαστεί προς όφελος μου τα προσωπικά μου δεδομένα όπως αυτά καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία, να προσφύγει στα δικαστήρια προς όφελος μου και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο καθώς και να ασκήσει αγωγή ή μήνυση σε οποιαδήποτε εισπρακτική εταιρεία που με ενοχλεί και κατέχει, επεξεργάζεται και διακινεί τα προσωπικά μου δεδομένα.

Επίσης, να διαπιστώσει εάν τα πιστωτικά ιδρύματα και οι εταιρείες διαχείρισης οικονομικών στοιχείων καθώς και στην «Τειρεσίας ΑΕ» υπάρχουν καταχωρήσεις των περιουσιακών μου στοιχειών. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοιες καταχωρίσεις εξουσιοδοτώ τον σύλλογο να διαπιστώσει πόσοι και ποιοι επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα, πότε συνέλεξαν τα στοιχεία μου, ποιος έδωσε εντολή για τη συλλογή, ποιος ενήργησε για τη συλλογή των στοιχειών μου, που βρίσκονται τα προσωπικά μου δεδομένα.

Εφόσον προκύπτει κάτι τέτοιο και επειδή η εγγραφή και η περαιτέρω διακίνηση είναι παράνομες ζήτω να διαγραφούν αμέσως. Και οι υπεύθυνοι να παραπεμφθούν στα ποινικά δικαστήρια και να δικαστούν παραδειγματικά για την ομηρία μου και την οικονομική και ηθική βλάβη που μου προκάλεσαν όλα αυτά τα χρόνια.

Συμπαράσταση φορέων της Ροδόπης

Την αμέριστη συμπαράσταση στη κινητοποίηση του συλλόγου δανειοληπτών δήλωσε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Κων. Λιούρτας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών κ. Αργύρης Αργυρόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Πέτρος Λιανουρίδης, που ευαισθητοποιημένοι για τα προβλήματα των επαγγελματιών της Ροδόπης σκέπτονται να πραγματοποιήσουν ανοιχτή εκδήλωση με την παρουσία του προέδρου του συλλόγου δανειοληπτών κ. Θεόδωρου Θανόπουλου και συνεργατών του συλλόγου ώστε να ενημερωθούν όλοι οι επαγγελματίες για τραπεζικά θέματα