25/2/10 – Γράμμα από εκπρόσωπο Β. Ελλάδος

Aγαπητέ Πρόεδρε,

Ήθελα και εγγράφως να σου επισημάνω σαν εκπρόσωπος του Συλλόγου στη Βόρεια Ελλάδα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες Δανειολήπτες. Η απογοήτευση και η αγανάκτηση που αισθάνονται, διότι για άλλη μια φορά τους έχουν προδώσει οι Κυβερνώντες, είναι απερίγραπτη!

Μιλούσαν για Πρόγραμμα 100 ημερών που θα χάριζαν όπως έλεγαν τα δάνεια! (βλ. δημοσίευμα εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στις 20/09/2009). Μιλούσαν για συγκυβέρνηση με τον λαό! Τι έγιναν όλα αυτά; Το μόνο που ακούμε τις 100 αυτές ημέρες είναι για τη φοροδιαφυγή, τα άδεια ταμεία και σφίξε Ελληνικέ λαέ το ζωνάρι γιατί έτσι θέλει η ΕΕ, αλλιώς η ΕΕ, καμία όμως κουβέντα για αυτά που μας υποσχέθηκαν!

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι τράπεζες κάνουν -όπως πολύ καλά ξέρεις- ότι θέλουν, με την ανοχή της Κυβέρνησης! Οι εισπρακτικές εταιρείες συνεχίζουν το έργο τους, να εκβιάζουν δηλαδή τους δανειολήπτες! Δικηγόροι τηλεφωνούν σε δανειολήπτες και τους απειλούν με εξώδικα, διαταγές πληρωμής και πολλά άλλα! Και η παράνομη Τειρεσίας Α.Ε. συνεχίζει να φακελώνει -αυτούς που απέμειναν ας πούμε καθαροί- συμπατριώτες μας.

Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τα Επαγγελματικά, Επιχειρηματικά και Αγροτικά δάνεια, παρόλο που ο Νόμος αυτός είναι ΑΠΑΤΗ (δεν ξέρουν τι ψήφισαν, στη Ρύθμιση μπαίνει μόνο το 2% τον Δανειοληπτών οι υπόλοιποι μένουν απ’ έξω!), το οποίο είναι σε ισχύ από τις 26 Ιανουαρίου 2010. Οι Δανειολήπτες πάνε στις Τράπεζες να καταθέσουν αίτημα, οι Τράπεζες αρνούνται να κάνουν δεκτά τα αιτήματα με τη δικαιολογία ότι περιμένουν την εγκύκλιο από τις Διοικήσεις τους. Αυτή η απαράδεκτη στάση του Υπουργείου στο να μην επιβάλει στην Ε.Ε.Τ την εφαρμογή του ΝΟΜΟΥ στάθηκε αφορμή, Επαγγελματίες από τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, να χάσουν σε πρόσφατο Πλειστηριασμό τα Σπίτια τους.

Από καταγγελίες που μας γνωστοποιούνται από Δανειολήπτες, μάθαμε ότι τους τηλεφωνούν Δικηγόροι ως πληρεξούσιοι κάποιας Τράπεζας, και τους λένε ότι αν κάνουν τώρα διακανονισμό θα πληρώσουν το 50% της οφειλής τους και το υπόλοιπο θα τους χαριστεί! Έτσι και έκαναν κάποιοι Δανειολήπτες και τώρα αφού πλήρωσαν το 50% της οφειλής τους μετρητοίς περιμένοντας την εξοφλητική απόδειξη, η Τράπεζα δεν αναγνωρίζει τη ρύθμιση και κάνει απαιτητό όλο το ποσό! (Καταγγελία από Δανειολήπτες για Τράπεζες ALPHABANK και CITIBANK).

Δανειολήπτες που παίρνουν το μισθό τους μέσω Τραπέζης επειδή ο Εργοδότης τους έχει κάνει σύμβαση με αυτές, αν ο δανειολήπτης εργαζόμενος έχει πάρει κάποιο δάνειο από τη συγκεκριμένη Τράπεζα και χρωστάει κάποια ληξιπρόθεσμη δόση, χωρίς να ρωτήσει ή να ενημερώσει τον εργαζόμενο κάνει αμέσως παρακράτηση μισθού! (καταγγελία κατά της EUROBANK στο υπουργείο ανάπτυξης Γ.Γ.Κ για την οποία έως σήμερα δεν έχουν λάβει οι δανειολήπτες καμία απάντηση!).

Οι Δανειολήπτες από όλη την Βόρεια Ελλάδα είναι έτοιμοι για γενικό ξεσηκωμό με άγνωστες εξελίξεις! Μας εξαπάτησαν κύριε Πρόεδρε, δεν πάει άλλο. Ντροπή τους!

Είναι τόσα πολλά που θα ήθελα εκ μέρους των χιλιάδων δανειοληπτών στη Βόρεια Ελλάδα να σου εκφράσω, και εσύ με την σειρά σου στους Κυβερνώντες! Ελπίζοντας στο ότι θα Κυριαρχήσει το Ελληνικό ΦΙΛΟΤΙΜΟ και για μία έστω φορά θα τηρήσουνε αυτά που μας Υποσχέθηκαν!

Περιμένοντας με αγωνία να ψηφιστεί και το Νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

 

Περβανάς Χαράλ.