top of page
pexels-jimmy-teoh-951535.jpg

Προβλήμα με την δόση σου, μετά από απόφαση Ν. Κατσέλη ;

19.4.24, 07:15

Έχεις απόφαση Ν. Κατσέλη και δεν μπορείς να πληρώνεις τη μηνιαία δόση σου;

Μπορείς να το αλλάξεις και να σώσεις το σπίτι σου. Μάθε τα δικαιώματά σου σήμερα


Εάν ανήκεις σε εκείνους για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση ρύθμισης των οφειλών του με τον Νόμο Κατσέλη (υπερχρεωμένα νοικοκυριά) και δεν μπορείς να πληρώνεις τις δόσεις σου κάθε μήνα, σήμερα έχεις πλέον τη δυνατότητα να υποβάλεις μια νέα αίτηση στο Δικαστήριο με σκοπό να απαλλαγείς από τις υψηλές δόσεις και τους δυσβάστακτους τόκους.


Αναλυτικότερα, έχεις πλέον το δικαίωμα να υποβάλεις αίτηση ερμηνείας στο Δικαστήριο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να επιτύχεις τον υπολογισμό του τόκου για τη διάσωση της κύριας κατοικίας βάσει της δόσης κι όχι του οφειλόμενου κεφαλαίου, κάτι που συνεπάγεται ότι μπορείς να εξασφαλίσεις στο εξής μια σχεδόν άτοκη δόση, δηλ. μπορείς να επιτύχεις μια σχεδόν ολική (έως 90%) διαγραφή των τόκων της κάθε δόσης.


Ακόμη, σε περίπτωση που κατά το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την έκδοση της οριστικής απόφασης έχουν επέλθει αλλαγές ως προς την οικονομική σου κατάσταση, δηλαδή έχουν αυξηθεί τα έξοδά σου λ.χ. επειδή προέκυψε κάποιο πρόβλημα υγείας ή μειωθεί τα έσοδά σου λ.χ. γιατί έχεις περιέλθει σε καθεστώς ανεργίας, μπορείς με νέα αίτηση στο Δικαστήριο να ζητήσεις να μεταρρυθμίσεις – μειώσεις ανάλογα τη δόση σου, ώστε το ποσό της δόσης κατά μέρος που αφορά το χρέος να είναι πιο  βιώσιμο δηλ. προσαρμοσμένο κάθε φορά στα νέα δεδομένα που προέκυψαν στη ζωή σου.


Τέλος, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι καταβολές της πρώτης τριετίας ή πενταετίας επιβάλλεται να ζητήσεις από το Δικαστήριο την πιστοποίηση της απαλλαγής σου από τα υπόλοιπα χρέη σου εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την οριστική διαγραφή των υπόλοιπων απλήρωτων οφειλών σου προς όλους, ενώ μετά την έκδοση της απόφασης απαλλαγής σου από τα λοιπά χρέη, μπορείς ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διαδικασία να ζητήσεις και την διαγραφή σου από τον Τειρεσία και να έχεις πάλι πρόσβαση σε τραπεζικά αγαθά και υπηρεσίες.

Μην απελπίζεσαι εάν δεν μπορείς να πληρώνεις τις δόσεις σου για το σπίτι που έχει διατάξει η απόφαση του Νόμου Κατσέλη. Υπάρχει λύση να μειώσεις τη δόση σου και να σώσεις τελικά το σπίτι σου μέσα από τη νέα δικαστική διαδικασία της αίτησης ερμηνείας και μεταρρύθμισης της αρχικής απόφασης.


Επικοινώνησε μαζί μας να σε καθοδηγήσουμε αναλυτικά.

bottom of page