Μήνυμα Προέδρου

thanopoulos
Μήνυμα Προέδρου

Φίλοι δανειολήπτες,

Στις εφιαλτικές ημέρες που ζούμε, κανένας μας δεν ξέρει πότε θα βρούμε πάτο στο βαρέλι. Καθημερινά η θλίψη η απογοήτευση και η παντελής έλλειψη προσδοκίας για κάτι καλύτερο, οδηγεί τους δανειολήπτες σε νοσοκομεία και κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης.
Δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι πέραν της οικονομικής συγκυρίας, της ανυπαρξίας κράτους και της ισοπεδωτικής φοροεπιδρομής, με μία απέραντη ασυδοσία που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του χρέους, όλοι μα όλοι οι χρηματοπιστωτικοί φορείς και τα τσιράκια τους οι εισπρακτικοί εκβιαστές, έχουν επιδοθεί στην πιο βίαιη και ξεδιάντροπη πρακτική από ποτέ, μιάς και δεν ασχολείται μαζί τους κανένας ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους.

Ουδέποτε σεβάστηκαν την νομοθεσία, ουδέποτε τα προσωπικά δεδομένα ουδέποτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας και την επαγγελματική αξιοπρέπεια, αλλά πλέον έχουν υπερβεί κάθε όριο!.

Καθημερινά καταγράφουμε το τελευταίο τρίμηνο, δεκάδες καταγγελίες για απειλές, φραστικές επιθέσεις, παραπληροφόρηση σχετικά με τις διατάξεις του Ν.3869/10 αλλά ακόμα και άρνηση να χορηγήσουν τα σχετικά έγγραφα που ο ίδιος νόμος επιβάλλει, προκειμένου να υπαχθεί κανείς στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Προφασιζόμενοι ότι έχουν ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία και δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αδιαφορούν παντελώς για τις αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού οφειλών και αντί να απαντούν γραπτά ώς όφειλαν, εξαπατούν  τους δανειολήπτες να υπογράψουν ρυθμίσεις απευθείας με την Τράπεζα με ακόμη πιο επαχθής όρους ώστε να στερούνται του δικαιώματος υπαγωγής ύστερα στον Ν.3869, ως υπογράφοντες σε νέα δανειακή σύμβαση που εξαιρείται του νόμου (για ένα έτος).
Ταυτόχρονα όσοι δεν «υπακούσουν» και προχωρήσουν σε υπαγωγή στον Ν.3869/10 δέχονται καθημερινά πολλαπλάσια τηλεφωνήματα όλες τις ώρες της ημέρας και επιταχύνονται τα διωκτικά μέτρα εναντίον τους μέχρι να καμφθούν οι αντοχές τους. Απειλές, διαπόμπευση και εξώδικα «καλέσματα» καθημερινά οδηγούν τους δανειολήπτες σε απόγνωση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 2.887 υποθέσεις που έχουμε μόνο στην περιοχή της Αττικής σε σύνολο 97.000 μελών, η συντριπτική πλειοψηφία συνέχισε την νομική οδό και δικαιώθηκε ή θα δικαιωθεί στα Ειρηνοδικεία, ενώ αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα επιχειρήματα των Τραπεζών και οι απορριπτικές απαντήσεις  τους ήταν αστήρικτες και αβάσιμες.

Κάποιος είχε πεί ότι θα μας κυβερνούν οι Τράπεζες και όπως βλέπουμε δυστυχώς επαληθεύτηκε. Πρέπει να ξέρουν οι τράπεζες και οι αναλυτές, ότι το δυσβάστακτο πιστωτικό χρέος που  δημιούργησαν και παλεύουν να κουρέψουν θα κουρευτεί και στην πραγματική οικονομία. Την τεράστια πιστωτική φούσκα δεν θα την πληρώσουν με το αίμα τους  και τους κόπους ετών οι καταναλωτές οι οποίοι ίσως είναι οι μόνοι που δικαιούνται αναδιάρθρωσης χρέους.
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία προσπάθεια μετακύλησης του προβλήματος στους αδύναμους, μέ κάθε μέσο, ανήθικα, άνανδρα και χωρίς φραγμούς. Την ίδια στιγμή κάποιοι κερδοσκοπούν και προσπαθούν να απομυζήσουν και την τελευταία δεκάρα, οδηγώντας τους δανειολήπτες στο δρόμο.

Στην μάχη αυτή η Ένωση Καταναλωτών και Δανειοληπτών και οι άλλες ενώσεις πρωτοστατούν υπέρ των δανειοληπτών και δεν θα αφήσουν κανένα σπίτι να πάει χαμένο στα χέρια των διεθνών κερδοσκόπων.
Κλείνοντας κάνω ένα κάλεσμα σε όσους θέλουν να ενημερωθούν για τον Νόμο ακόμα και όσους έχουν δάνεια που θέλουν να ρυθμίσουν, να έρθουν στην Ένωση μας να πληροφορηθούν προτού πέσουν στα χέρια επιτήδειων ειδικών που δρουν στα όρια της τοκογλυφίας και εμπορεύονται την ελπίδα.

Φίλε δανειολήπτη, ενημερώσου για τα δικαιώματα σου μόνο σε αναγνωρισμένους και πιστοποιημένους φορείς, που χειρίζονται θέματα υπερχρέωσης αποδεδειγμένα, δεν είσαι αδύναμος, δεν είσαι ανίσχυρος, δεν μπορούν να σε βλάψουν μόνο έσυ μπορείς.

Με εκτίμηση,
Θανόπουλος Θεόδωρος
Πρόεδρος