7/2/08 – Δικαστικοί Επιμελητές, Συμβολαιογράφοι και Κοράκια

Κάθε εβδομάδα εκδίδονται περί τα 5.000 προγράμματα πλειστηριασμών σε ολόκληρη την χώρα.

Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προσδιορίζει τα χρήματα που δικαιούνται να εισπράξουν ως αμοιβή οι Δικαστικοί Επιμελητές, οι Δικηγόροι και οι Συμβολαιογράφοι. Τα ποσά αυτά είναι «ψίχουλα» μπροστά σε αυτά που τελικά εισπράττουν από τους πολίτες.

Από τα Βιβλία Δικαστικών Δημοσιεύσεων και από τα Συγκεντρωτικά Προγραμμάτων και Πλειστηριασμών, προκύπτει εύκολα ποιοί Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι και Δικαστικοί Επιμελητές λυμαίνονται τα εκατομμύρια των δανειοληπτών.

Δικαστικοί Επιμελητές:

Οι Δικαστικοί Επιμελητές δεν εκδίδουν σχεδόν ποτέ διάτρητη απόδειξη. Για κάθε επίδοση προγράμματος πλειστηριασμού εισπράττουν «μαύρα» από 1.500 έως 2.000€. Σημειωτέον, το ποσό αυτό είναι ακόμα και 10 φορές πάνω από το κανονικό.
Για να εκδώσει κάποιος Δικαστικός Επιμελητής πλειστηριασμό έχει λάβει ειδική εντολή και από ποιόν;
Με ποιά εντολή ένας Δικαστικός Επιμελητής εκδίδει τόσα πολλά (ακόμα και 38!!!) προγράμματα πλειστηριασμού στον ίδιο οφειλέτη, ώστε ο μεν Δικαστικός Επιμελητής να εισπράξει τεράστια ποσά (μερικές φορές κρυφά και από τις Tράπεζες), ο δε οφειλέτης να καταστραφεί;

Συμβολαιογράφοι:

Αν ελεγχθούν τα βιβλία των Συμβολαιογράφων θα βρεθούν διαφορές χιλιάδων Ευρώ από την κατακύρωση ενός πλειστηριασμού μέχρι την τελευταία μεταβίβαση. Δηλώνουν οι Συμβολαιογράφοι όλα όσα εισπράτουν, ή μήπως μόνο το 10%;
Πότε ορίζει ο Νόμος ότι οι Συμβολαιογράφοι πρέπει να καταθέσουν τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και πότε αυτοί τα αποδίδουν; Οι τόκοι που εισπράττουν οι Συμβολαιογράφοι -και που είναι εκατοντάδες εκατομμύρια- που πάνε;
«Κοράκια»:

Υπάρχει ολόκληρη κομπίνα με την οποία τα «κοράκια» «κτυπάνε» πλειστηριασμούς για λογαριασμό τρίτων. Στην κομπίνα αυτή μετέχουν Συμβολαιογράφοι και Τραπεζικοί. Το όλο κύκλωμα βοηθάει το «κοράκι» να κτυπήσει τον πλειστηριασμό και να πάρει το ακίνητο για λογαρισμό κάποιου τρίτου ο οποίος δεν είναι παρών. Αυτό είναι παράνομο.

Στα πλαίσια της βοήθειας προς το «κοράκι» πολλοί Συμβολαιογράφοι προχωράνε τη διαδικασία χωρίς να του ζητήσουν –ως οφείλουν- φορολογική ενημερότητα.
Αν -μέσω των πλειστηριασμών- συσχετιστούν Τραπεζικοί, Συμβολαιογράφοι και «κοράκια», θα προκύψουν συνταρακτικά στοιχεία για τις τεράστιες περιουσίες που έχουν κλαπεί από τις συμμορίες αυτές.

Τα εκπλειστηριασθέντα ακίνητα σε ποιούς πωλούνται και αντί πoιού ποσού; Οι Συμβολαιογράφοι μεσολαβούν πολλές φορές ως μεσάζοντες για την πώληση των εκπλειστηριασμάτων παίρνοντας μεγάλες προμήθειες.
Υπάρχουν εταιρείες που –μόνιμα- χρησιμοποιούν «κοράκια» για να παίρνουν με πενταροδεκάρες τα καλά ακίνητα σε όλη τη χώρα. Οι συγκεκριμένες εταιρείες συμμετέχουν –κατά σύστημα- στους πλειστηριασμούς της ίδιας τράπεζας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σπείρα και ότι παίρνουν μεγάλες μίζες και οι τραπεζοϋπάλληλοι.